Klart: Volvo XC40 kommer som billigare laddhybrid – T4 Twin Engine

Bekräftat: Ny modell under utveckling – ska lanseras "längre fram".

Klart: Volvo XC40 kommer som billigare laddhybrid – T4 Twin Engine

Det blev ett riktigt nyhetsfyrverkeri från Volvo under fredagen. Suven XC90 får en uppdatering, laddhybriderna får längre räckvidd och dessutom lanseras äntligen de nya mildhybriderna med modellemblemet "B".

Men längst ned i Volvos pressmeddelande fanns också en annan nyhet, som bara nämndes i förbifarten, nämligen att kompaktsuven XC40 kommer som laddhybrid i två olika utföranden.

Det har varit känt sedan tidigare att Volvo XC40 kommer som laddhybrid i form av T5 Twin Engine. Det är en trecylindrig bensinmotor och en elmotor som tillsammans driver framhjulen – bilen blir alltså inte fyrhjulsdriven.

Modellen har försenats flera gånger men de senaste uppgifterna tyder på att den ska lanseras i år. XC40 T5 Twin Engine får 255 hästkrafter och ett 9,7 kWh-batteri. Någon räckviddssiffra finns inte än men den hamnar förmodligen på strax under fem mil i WLTP-körcykeln.

Nyheten som släpps nu är alltså väldigt diskret, men så här står det i pressmeddelandet: "En andra variant, laddhybriden T4 Twin Engine kommer att lanseras lite längre fram."

Några uppgifter om den finns inte alls, men en inte alltför vild gissning är att Volvo gör på samma sätt som för nya V60. Den finns som laddhybrid i två olika utföranden (T6 och T8), där båda har samma elräckvidd men där T6-versionen har lite mindre effekt.

Eftersom XC40 T5 Twin Engine får hela 255 hästkrafter – vilket ärligt talat är mer än de flesta bilköpare behöver – skulle Volvo kunna göra på samma sätt med XC40 T4 Twin Engine, det vill säga samma elräckvidd som T5 Twin Engine men kanske runt 200 hästkrafter?

Det är än så länge bara spekulationer, och det finns heller ingen tidplan för när modellen ska lanseras mer än "lite längre fram".

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker lång räckvidd är viktigare än hög effekt.
Ja
579
91
Nej