Volvos laddhybrider får längre räckvidd – och lovar högre produktionstempo

Dessutom lovar Volvo högre produktionstempo för att komma till rätta med de långa leveranstiderna.

Volvos laddhybrider får längre räckvidd – och lovar högre produktionstempo

Du som är på väg att slå till på en ny laddhybrid från Volvo kan göra klokt i att vänta. Volvo ska nämligen uppdatera alla dagens laddhybridmodeller med större batteri.

Både T6 Twin Engine- och T8 Twin Engine-drivlinorna får upp till 15 procents längre räckvidd än idag. Det innebär i så fall att en uppgiven räckvidd idag på 4,5 mil enligt WLTP-körcykeln blir strax över fem mil – alltså några kilometer extra på el.

Nyheten lanseras redan nu i alla modeller i 60- och 90-serierna (både T6 och T8), det vill säga S60, V60, XC60, S90, V90 och XC90.

Det stora problemet för Volvo när det gäller laddhybridmodellerna det senaste året har varit de extremt långa leveranstiderna. Vi har pratat med Volvoköpare som väntat upp emot ett år på sin nya bil.

Som vi avslöjade förra året var anledningen att bara en liten del av den totala biltillverkningen på tillverkningslinan kan vara laddhybrider. Därmed måste Volvo paradoxalt nog skruva upp takten för förbränningsbilar för att kunna bygga fler laddhybrider.

Nu uppger Volvo att "25 procent av den totala produktionen" kan utgöras av laddhybrider och därmed kan Volvo skruva upp tillverkningstakten ordentligt. Förhoppningsvis innebär det även kortare väntetider.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

15 procent längre räckvidd är en bra förbättring!
Ja
95
95
Nej