Tesla Model S-förare dog i eldsvåda – dörrhandtagen gick inte att öppna

Klicka på bilden för att se filmen.

En olycka som inträffade i Florida under söndagen fick dödlig utgång. Föraren som körde en Tesla Model S krockade enligt lokala medier i ett träd och bilen började brinna. Därefter kunde föraren inte ta sig ut, utan blev instängd i bilen.

När andra personer och senare även räddningstjänsten kom till platsen kunde de inte ta sig in i bilen eftersom dörrhandtagen, som vanligtvis är infällda i karossen på Tesla Model S, inte fällts ut som de skulle.

Uppgifterna om att dörrhandtagen inte fällts ut är tidiga och inte bekräftade av Tesla. De är baserade på lokala vittnesuppgifter från en polis som citeras av en reporter på plats. Bilen ska enligt Tesla låsas upp när krockkuddarna löser ut. Varför föraren inte kunde ta sig ut från insidan är oklart, men det kan ha berott på att han var medvetslöst – men det är heller inte bekräftat.

Vi lär inte få veta exakt hur olyckan gått till förrän en ordentlig utredning är gjord, men föraren ska ha kört fort precis innan kraschen, tappat kontrollen och kryssat över tre filer.

Teslas uttalande: "Beklagar djupt"

När polisen kom till platsen gick det heller inte att krossa rutan för att ta sig in. När bilen transporterades bort började den återigen brinna, vilket är vanligt för bilar som fått batteriet skadat vid en olycka.

När det gäller de infällda dörrhandtagen har Teslaägare tidigare klagat på att de inte alltid fälls ut som de ska, bland annat på Teslas eget forum.

Tesla har gjort ett officiellt uttalande om olyckan:

"Vi beklagar djupt den här olyckan och våra tankar finns vid alla som drabbats av tragedin. Vi har kontaktat lokala myndigheter för att erbjuda vårt samarbete. Vi har förstått att hastighet utreds som en av faktorerna i den här olyckan, och vi vet att olyckor i höga hastigheter kan resultera i brand i alla bilar, inte bara elbilar."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.