Tesla lanserar ”folkelbilen” Model 3 Standard Range för 35.000 dollar

Elon Musk uppfyller sitt löfte att erbjuda basbilen Tesla Model 3 med en räckvidd på 35 mil. Dessutom kommer Model 3 Standard Range Plus med 38 mils räckvidd.

Annons
Annons

Inom en månad ska Tesla börja leverera basmodellen Model 3 Standard Range i USA för 35.000 dollar. Hittills har Tesla bara byggt de dyrare versionerna med längre räckvidd och mera påkostad inredning, samt Model 3 Performance.

Den nya modellen Model 3 Standard Range får 220 miles räckvidd enligt den amerikanska mätnormen (35 mil), gör 0–60 mph (96 km/h) på 5,6 sekunder och har en toppfart på 208 km/h. Inredningen kallas för ”Standard”.

De som vill lyxa till det lite kan dock välja ”Partial Premium Interior” med mera påkostade framstolar och då ingår ett batteripaket med något längre räckvidd, 240 miles (38 mil), som kallas Standard Range Plus. Toppfarten ökar till 224 km/h och 0–60 mph går på 5,3 sekunder. Det är väl inte en allt för djärv gissning att den lilla prisskillnaden gör att många kunder kommer att välja Standard Range Plus.

Enligt Elon Musk ska leveranserna till Europa av de nya modellvarianterna inledas om tre till sex månader.

Standardinredningen har tygklädsel, manuell justering av stolarna, enklare ljudanläggning och ”standard” navigation. De som väljer Partial Premium Interior får elektrisk servojustering av stolarna, mer påkostad klädsel, uppgraderad ljudanläggning och LED-dimljus.

I skrivande stund finns inte de nya modellerna inlagda på den svenska Teslasajten. Vi återkommer med de svenska priserna så fort uppgifterna blir tillgängliga.

Tesla lanserar ”folkelbilen” Model 3 Standard Range för 35.000 dollar
Standardinredningen har tygklädsel, saknar kromlister och har ingen elektrisk justering av stolarna.
Annons
Annons
Rulla till toppen