BMW uppdaterar laddhybriderna – längre räckvidd och fyrhjulsdrift

Dessutom kommer suven BMW X3 med laddhybridteknik.

BMW uppdaterar laddhybriderna – längre räckvidd och fyrhjulsdrift

Laddhybriderna har fått ett starkt fäste bland svenska bilköpare – många verkar uppskatta möjligheten att köra på el korta sträckor och sedan köra med förbränningsmotor på längre sträckor.

BMW har lanserat laddhybridversioner av flera modeller de senaste åren och nu kommer en uppdatering till 530e, plus en helt ny modell.

BMW 530e får ett nytt litiumjonbatteri som ger en räckvidd på 64 kilometer. Den siffran är mätt enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln men sedan omräknad till den gamla och mycket mer tillåtande NEDC-körcykeln, så räckvidden är förmodligen ganska optimistisk.

I juli kommer också en annan viktig nyhet för BMW 530e, nämligen fyrhjulsdrift. Hittills har köparna fått hålla tillgodo med bakhjulsdrift men snart kommer alltså fyrhjulsdriftssystemet xDrive även till laddhybriden 530e.

Vi har också skrivit om att BMW 530e kommer som kombi, men den är ännu inte officiell och det är oklart om den kommer med fyrhjulsdrift.

En annan viktig nyhet är att även suven BMW X3 kommer som laddhybrid. Det blir en viktig konkurrent till Volvo XC60 Twin Engine och kommande Audi Q5 som laddhybrid.

BMW X3 xDrive30e har en fyrcylindrig bensinmotor och en elmotor på totalt 252 hästkrafter. Elräckvidden ligger här på fem mil och precis som i nya BMW 330e finns en "boostfunktion" som tillfälligt kan ge mer effekt när det behövs.

Bilen är fyrhjulsdriven och har en åttastegad automatlåda. Produktionen startar i december 2019.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Sex mils elräckvidd räcker bra för mig.
Ja
142
61
Nej