Teslas designmiss på Model 3: Grus och vatten fastnar under bilen

Rostskyddsexpert berättar om riskerna.

Biltillverkarna vet hur viktigt det är att testa bilarna noggrant innan de lanseras för att undvika pinsamma missar. Men det är svårt att testa allt, och vissa missar kommer därför inte fram förrän bilarna faktiskt rullat ute hos ägarna under en tid.

En sådan miss uppmärksammas nu av Electrek och den handlar om hur grus, smuts och vatten kan samlas under plastpanelerna på Tesla Model 3. Det verkar vara särskilt vanligt i länder som använder grus för att sanda vägarna.

Electrek hänvisar till en film som är gjord av en rostskyddsfirma och som förklarar var vattnet och gruset samlas. Rostskyddsexperten i filmen säger sig ha uppmärksammat problemet på 25 olika exemplar och den värsta bilen hade över 15 kilo grus undertill. Plastpanelerna verkar behöva fler dräneringspunkter för att gruset och vattnet ska rinna ut.

Problemet ska tydligen inte orsaka några rostproblem eftersom gruset ligger an mot en aluminiumpanel, men det kan öka trycket mot karossdelarna.

Tesla Model 3-ägare har tidigare klagat på hur dörrhandtagen, ladduttaget och de ramlösa dörrarna ställde till problem i kallt vinterklimat.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har råkat ut för rostproblem på min bil.
Ja
54
80
Nej