Volkswagen öppnar upp elbilsplattformen för konkurrenter

En "snabbstart" för att andra biltillverkare ska kunna lansera egna elbilar.

Volkswagen öppnar upp elbilsplattformen för konkurrenter

Den nya plattformen som ska ligga till grund för många av VW-koncernens nya elbilar öppnas nu upp för att även andra biltillverkare ska kunna använda den.

VW-koncernen har samlat ihop alla bilar som säljs till ett fåtal plattformar, eller "bygglådor" med gemensamma delar. På så sätt kan koncernen spara pengar och samtidigt lansera flera nya modellvarianter med kort varsel.

Att elbilsplattformen MEB nu öppnas upp innebär alltså att även andra biltillverkare snabbare kan komma igång att lansera egna elbilar eftersom de får en "snabbstart" i och med plattformen, och inte behöver utveckla allt själva från grunden.

Först ut att använda MEB-plattformen utanför Volkswagen blir tyska e-Go, som redan lanserat en eldriven cityelbil som vi provkört. Den lockar framför allt med smidigt format och lågt pris.

"MEB ska etableras som standard för e-mobilitet. Baserat på MEB kommer vi att individuell rörlighet koldioxidnetral, säker, bekväm och tillgänglig för så många människor som möjligt", säger VW-koncernchefen Herbert Diess.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volkswagen gör rätt som öppnar upp elbilsplattformen.
Ja
104
5
Nej