Tesla introducerar Supercharger V3 – laddar med 160 mil i timmen

Inatt kom Tesla med nyheten att man lanserar Supercharger V3, som ska kunna ladda i 250 kW. Tesla visade upp en beta-version under ett evenemang...

Annons
Annons

Inatt kom Tesla med nyheten att man lanserar Supercharger V3, som ska kunna ladda i 250 kW. Tesla visade upp en beta-version under ett evenemang på sitt huvudkontor. 

Det är dock bara Model 3 som kommer kunna ta emot så snabb laddning, men Model S- och Model X-ägare går heller inte lottlösa. Tesla kommer under våren göra uppgraderingar på sina Supercharger V2-stationer så att de kan leverera 145 kW, och Model S och Model X kommer inom några månader få uppdateringar i mjukvaran för att kunna ta emot snabbare laddning.

Supercharger V3 får också nya laddskåp med en effekt på en MegaWatt, vilkert kommer medföra att när två bilar laddar på samma stolpe så ska inte laddhastigheten sänkas så mycket som den gör idag. Den höga effekten klarar av att leverera full laddhastighet till båda bilarna.

För att klara av den värme som en så snabb laddning genererar blir laddsladdarna i Supercharger V3 vätskekylda genom en kylslinga som löper runt kabeln. Något vi även kommer se på laddningsnätverket Ionitys snabbladdare. 

Tesla börjar bygga Supercharger V3 runt om i USA inom de närmsta månaderna, och för Europas del väntas de förs V3-laddarna i höst, under fjärde kvartalet.

En annan nyhet från Tesla är att de lanserar en uppdatering som heter ”On-Route Battery Warmup”, som innebär att om du startat en navigering till en Supercharger så börjar bilen redan under färd att värma batteriet till en temperatur som är optimal för att ta emot laddning. Enligt Tesla ska detta höja laddhastigheten med 25 procent.

Annons
Annons
Rulla till toppen