Rekordstort intresse för Porsche Taycan – 20.000 förbeställda

Rekordstort intresse för Porsche Taycan – 20.000 förbeställda

Intresset för helelektriska Porsche Taycan är stort, mycket stort. Redan nu, ett halvår innan den visas för första gången, har Porsche fått in 20.000 förbeställningar.

Mer än man räknat med, och därför måste produktiontakten justeras för att kunna möta den höga efterfrågan. Bara i Norge har nära 3.000 personer reserverat en Taycan.

"Det överväldigande intresset för Taycan visar att våra kunder och fans är precis lika förväntansfulla inför Porsches första helelektriska sportbil som vi - och vi har därför ökat vår produktionskapacitet", bekräftar Detlev von Platen, styrelseledamot för Porsche AG med ansvar för marknadsföring och försäljning.

Vi har tidigare rapporterat om att Porsche dubblar produktionshastigheten från det planerade 20.000 bilar per år till 40.000, för att kunna möta den stora efterfrågan.

Porsche Taycans "party piece" ska, förutom köregenskaper som förväntas av en Porsche, vara extremt snabb laddning. Bilen ska på bara tre minuter kunna ta emot laddning nog för att klara tio mils körning.    

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser mycket fram emot Porsche Taycan!
Ja
132
105
Nej