Flåsande elbilen kollad – Volkswagen hittar inget fel

Beskrivs som ljudlös – nu anmäls VW för falsk marknadsföring.

Flåsande elbilen kollad – Volkswagen hittar inget fel

En av fördelarna med att köra elbil – och som de flesta kanske inte tänker på förrän de faktiskt provkört – är att motorn är helt tyst. Ingen förbränningsmotor som konstant maler i bakgrunden.

Men så blev det inte för Magnus Ludvigsson. Fläkten i hans Volkswagen e-Golf låter som ett mindre flygplan, och när vi lämnade historien senast skulle bilen in för kontroll till svenska Volkswagen i Södertälje.

Återförsäljaren hittade nämligen inget fel trots att demobilen hos samma återförsäljare inte låter på det här viset. Inte heller våra testbilar har flåsat på samma sätt.

"Ljudlös är den sista beskrivningen jag skulle ge bilen"

Anmäls för falsk marknadsföring

Nu är Magnus e-Golf alltså kollad, och han säger att svenska Volkswagen skött ärendet bra – men något fel på bilen är det inte, enligt dem. Svenska Volkswagen har även haft kontakt med tyska VW men alltså inte hittat något som klassas som ett fel.

"De skyller på värmepumpen och värmesystemet och gav mig en kopia på en servicemanual för värmepumpen om jag ville fördjupa mig i hur pumpen fungerar i e-Golf", säger Magnus Ludvigsson.

Han tänker inte acceptera att bilen låter på det här sättet utan anmäler Volkswagen för falsk marknadsföring, eftersom reklamsajten för e-Golf beskriver bilen som tyst och ljudlös. Magnus beskriver istället ljudet som om en förbränningsmotor skulle ha ett tomgångsvarv på 3.000–4.000 varv per minut.

När Volkswagen skulle lämna av Magnus e-Golf hemma efter kontrollen, och hämta upp lånebilen, visade sig problemet igen. Men bara med Magnus e-Golf – inte lånebilen.

"Ljudlös är den sista beskrivningen jag skulle ge bilen", säger han.

Så här skriver Volkswagen själva på hemsidan för e-Golf.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker man får acceptera den här typen av ljud i en elbil.
Ja
51
599
Nej