Alla Mercedes-AMG som laddhybrider – ger extra elektrisk knuff

I framtiden kommer du kunna ladda din AMG-Mercedes med sladd – alla AMG-modeller kommer nämligen få laddhybridstillvalet EQ-Power+, det skriver Autocar. Redan nu finns lätthybridteknik i...

Annons
Annons

I framtiden kommer du kunna ladda din AMG-Mercedes med sladd – alla AMG-modeller kommer nämligen få laddhybridstillvalet EQ-Power+, det skriver Autocar.

Redan nu finns lätthybridteknik i AMG-modellerna CLS53, E53 och GLE53. Men förbrukningssparandet som den tekniken ger är inte tillräckligt, därför ingår inte lätthybridteknik i framtidsplanerna. Det gör istället laddhybrider.

”Alla AMG-modeller kommer i framtiden ha laddhybriddrift som tillval. Lätthybridteknik är inte en del av AMG:s strategi eftersom utsläppsbesparingen är för liten”, säger Frank Overmeyer, chef för säkerhet och utsläpp på Mercedes-Benz.

AMG-modellerna kommer att utrustas med Mercedes tredje generation laddhybrid-system, det system som idag sitter i C-, E- och S-Klass. I nuvarande form ger elmotorn 121 hästkrafter och 440 Nm, och en helt eldriven räckvidd på ca 5 mil. 

När EQ Power+ väl hamnar i en AMG-modell har det förmodligen kalibrerats för att ge mer effekt på bekostnad av elektrisk räckvidd.

Annons
Annons
Rulla till toppen