Bekräftat av Tesla: Model 3 och Model Y får dragkrok

Kommer kunna utrustas med efterlängtade detaljen.

Bekräftat av Tesla: Model 3 och Model Y får dragkrok

Räckvidd och pris i all ära, men är det någon faktauppgift svenska Teslaköpare verkar vara intresserade av när det gäller Model 3 och Model Y är det om modellerna kommer gå att utrusta med dragkrok.

Tesla Model 3 finns än så länge inte med dragkrok men i november förra året skrev vi om en text i instruktionsboken som tyder på att bilen kommer få dragkrok framöver.

I samband med premiären av Tesla Model Y har tidningen Elbilen nu fått bekräftat av Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen att både Model 3 och Model Y kommer få möjlighet till dragkrok, och baktill på Model Y syns mycket riktigt ett uttag för en löstagbar krok.

Den högsta tillåtna dragvikten beror på vilket körkort föraren har men den kan ligga på 910 kilo om vi får tro uppgifter från norska Teslaklubben – men den siffran gäller bara med 18- eller 19-tumsfälgar. Med 20-tumsfälgar får Tesla Model 3 förmodligen inte dra släp och därmed är alltså inte Performancemodellen med sina 20-tumshjul något bra alternativ för den som behöver dragkrok.

Även Tesla Model X och Audi e-tron finns med dragkrok.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag behöver dragkrok på min bil.
Ja
285
41
Nej