Beskedet: Tesla höjer priserna på Model Y

Knappt har strålkastarljuset från Tesla Model Y:s lanseringsevent slocknat förrän Tesla genomför en prishöjning på den nya lillsuven. I USA ökar priset på alla modellalternativ...

Annons
Annons

Knappt har strålkastarljuset från Tesla Model Y:s lanseringsevent slocknat förrän Tesla genomför en prishöjning på den nya lillsuven. I USA ökar priset på alla modellalternativ med 1.000 dollar. 

De svenska priserna påverkas också och grundpriserna lyder numera: 634.000 kronor för Long Range, 679.000 kronor för Long Range AWD och 769.000 för Performance. En ökning med 3.820 kronor för alla modeller.

De kunder som redan beställt sin Model Y till de gamla priserna kommer inte att drabbas av någon prishöjning, utan ursprungspriset gäller för dessa. 

Teslas vd Elon Musk har tidigare skrivit på Twitter att också priserna på Teslas lagerbilar kommer höjas med ungefär tre procent nu den andra april. Detta för att de hålla priserna i linje med den senaste prishöjningen på bilar som konfigureras på Teslas hemsida.

De första leveranserna av Tesla Model Y väntas ske i USA hösten 2020. Produktionen för de europeiska bilarna drar igång i början av 2021.

Annons
Annons
Rulla till toppen