Norska ägare klagar på laddproblem i Audi e-tron

Men svenska Audi känner inte till några kunder som drabbats av laddproblemen.

Annons
Annons

Ett antal Audiägare i Norge klagar på ett fel i e-tron som innebär att den nya elbilen inte kan laddas i mer än tolv timmar i sträck, skriver sajten Tek.no.

Bilen kan visa en mängd olika felmeddelanden för bland annat laddaren, motorerna och fyrhjulsdriftssystemet om den laddas hemma eller på jobbet med så kallad ”långsamladdare” i mer än tolv timmar.

En ägare som Tek.no pratat med har nu sin bil på verkstaden som måste uppdatera bilen med ny mjukvara – det verkar alltså inte som att uppdateringen kan skickas ut trådlöst direkt till bilen.

”Efter att bilen togs in till verkstaden upplevde jag att de bagatelliserade hela problemet genom att säga att jag bara kunde ta ut laddsladden och låsa bilen i tre minuter för att bilen då skulle återställas”, säger e-tron-ägaren Øyvind Stensby till sajten.

Trots alla felmeddelanden har han fått rådet att ignorera dem och bara köra vidare, men det vill han inte göra utan garanti för att han kommer fram.

Audi i Norge påpekar att detta inte är ett stort eller utbrett problem utan bara verkar drabba ett fåtal ägare.

Vi har sökt svenska Audi för en kommentar. Så här svarar informationschefen Irene Bernald:

”Vi känner inte till att några svenska kunder råkat ut för detta. Om det skulle ske så är de givetvis välkomna att kontakta våra återförsäljare för analys.”

Annons
Annons
Rulla till toppen