Volkswagen säkrar upp litiumtillgången – i avtal med kinesiskt bolag

Volkswagenkoncernen och den kinesiska tillverkaren Ganfeng har ingått ett avtal rörande långsiktiga litiumleveranser för battericeller.  I avtalet ingår att Ganfeng ska leverera litium till Volkswagenkoncernen...

Annons
Annons

Volkswagenkoncernen och den kinesiska tillverkaren Ganfeng har ingått ett avtal rörande långsiktiga litiumleveranser för battericeller. 

I avtalet ingår att Ganfeng ska leverera litium till Volkswagenkoncernen och dess leverantörer under de kommande tio åren. Ett viktigt avtal för Volkswagenkoncernen som under den tiden ska lansera fler än 70 helt eldrivna fordon.

”Under de kommande tio åren kommer Volkswagen-koncernen att lansera mer än 70 nya rena elfordon. Det betyder att cirka en fjärdedel av de fordon vi levererar år 2025 är eldrivna. Följaktligen får vi en snabb ökning av råvarubehovet för battericellproduktion de kommande åren”, säger Stefan Sommer, chef för komponenter och inköp vid Volkswagen AG.

Ganfeng och Volkswagengruppen ska dessutom samarbeta med återvinning och så kallade Solid State-batterier. En typ av batteri med en fast elektrolyt istället för flytande. Fördelen med Solid State-batterier är att de klarar betydligt fler laddcykler utan att bli utslitna.

Volkswagen säkrar upp litiumtillgången – i avtal med kinesiskt bolag
Annons
Annons
Rulla till toppen