Svenska köpare snuvas på Audis nya elsuv

Nya detaljer om kompaktsuven Q2 med eldrift.

Svenska köpare snuvas på Audis nya elsuv
Bilden visar bensindrivna Audi Q2, inte eldrivna Q2L e-tron.

Förutom stora elsuven e-tron har Audi flera andra elbilar på gång. Viktigast för oss i Europa blir förmodligen Q4 e-tron, en lite mindre version av e-tron som dock dröjer till 2020.

Vid sidan av den ska Audi snart också visa upp en framtida stadsbil i form av konceptbilen AI me – men även den dröjer.

Men redan nu under våren ska Audi visa upp kompaktsuven Q2 med eldrift. På bilsalongen i Shanghai lanseras Q2L e-tron som blir 3,3 centimeter längre än vanliga Q2 och som blir helt eldriven. Vi skrev om den i november, och nu har de första tekniska specifikationerna kommit.

Audi Q2L e-tron får en elmotor på 100 kW (136 hk) och 290 Nm, och batteripaketet på 38 kWh ska ge knappt 27 mils räckvidd enligt den ganska tillåtande kinesiska körcykeln.

Nackdelen är att Audi Q2L e-tron inte kommer kunna köpas i Sverige – den ska enbart säljas i Kina, där den också byggs. Ett tråkigt besked med tanke på att den förmodligen hade kunnat utmana Kia e-Niro och Hyundai Kona Electric om svenska köpare.

Vi i Sverige kommer kunna köpa Q4 e-tron istället för Q2L e-tron, men den dröjer tyvärr till 2020. Q2:an börjar säljas redan i sommar i Kina.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag hade gärna köpt en Audi Q2 med eldrift.
Ja
108
73
Nej