Tesla lanserar billigare Model 3 i Sverige – men instegsversionen på väg bort?

Tesla lanserar billigare Model 3 i Sverige – men instegsversionen på väg bort?

Tesla verkar inte dra sig för att göra förändringar i modellutbudet och prislistan. Vi har tidigare skrivit om en brutal prissänkning på hundratusentals kronor, som sedan följdes av en (inte lika brutal) prishöjning.

Även i Model 3-utbudet har Tesla justerat och ändrat sedan lanseringen, och nu är det dags igen.

Lägre instegspris

Den största nyheten är att Tesla Model 3 lanseras i en ny version i Sverige. Den heter Standard Range Plus och har en räckvidd på knappt 42 mil enligt WLTP-körcykeln, gör 0–100 km/h på 5,6 sekunder och kostar 540.880 kronor.

Det är 113.000 kronor billigare än Long Range Dual Motor, som har 14 mil längre räckvidd, uppgraderad interiör, fyrhjulsdrift och snabbare acceleration.

Även priserna för de andra Model 3-versionerna har justerats (se nedan).

Tesla Model 3 Standard Range Plus får som sagt en lite enklare interiör för att hålla nere priset. Elstolar, LED-dimljus, fyra usb-uttag, dockning för två telefoner, glastak, musikstreaming via blåtand, förarprofiler och "grundläggande" kartor och navigation är standard. De dyrare modellerna har bättre ljudsystem och navigation med satellitkartor, musikstreaming över nätet, webbläsare och garageportsöppnare.

Oklart kring instegsmodellen

Tesla har ju också lovat en billig instegsversion av Model 3 som ska kosta 35.000 dollar. Den finns att beställa i USA, men inte i Sverige.

Nu tas dock den billiga instegsversionen bort från amerikanska Teslas hemsida, och köparna får istället ringa till Tesla eller besöka en butik för att köpa den. Tesla skyller på låg efterfrågan eftersom de flesta väljer Standard Range Plus-modellen istället.

Så mycket kostar Tesla Model 3

Standard Range Plus: 540.880:–
Long Range Dual Motor: 653.780:–
Performance: 759.480:–

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Tesla Model 3 verkar prisvärd.
Ja
227
133
Nej