Här är Volvo och Polestars nya syskon: Geometry

Här är Volvo och Polestars nya syskon: Geometry

Volvo och Polestars ägare Geely har lanserat ännu ett elbilsmärke – Geometry. Märkets första modell, Geometry A, är tänkt att ta upp kampen med Tesla Model 3, det skriver Autocar.

Det är många, inte minst Polestar, som har utmålats som Tesla Model 3-dödare. Så, vad har då Geometry A att komma med som ska vinna över Model 3-spekulanter? 

Geometry A kommer med två batterialternativ. Standard Range med ett batteripaket på 51,9 kWh med 41 mils räckvidd. Och Long Range med ett batteripaket på 61,9 kWh med 50 mils räckvidd. Båda dessa räckvidds-siffor uppmätta med den mycket förlåtande och snart utdaterade NEDC-körcykeln.

Både Standard Range och Long Range får en synkronmotor på 163 hästar och 250 Nm, vilket ska vara tillräckligt för att få Geometry A från noll till 100 km/h på 8,8 sekunder. Beroende på hur mycket utrustning man vill ha på sin Geometry A så kommer den att kosta mellan cirka 290.000 kronor och 315.000 kronor.

Totalt har 27.000 Geometry A förhandsbokats och 67 procent av dessa ska gå till kunder utanför hemlandet Kina, bland annat till Singapore, Frankrike och Norge.

Geely har som plan att släppa 10 modeller under Geometry-flagg fram till 2025.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Nu får Tesla se upp.
Ja
70
99
Nej