Volkswagen ID Roomzz kommer 2021 – sjusitsig suv som utmanar Tesla Model X

Om två år ska den serietillverkas, Volkswagens sjusitsiga elbil som blir fem meter lång. Gillar du designen?

Volkswagen ID Roomzz kommer 2021 – sjusitsig suv som utmanar Tesla Model X
Volkswagens ID-familj blir allt större, en modell för varje segment.

Senaste nytillskottet i Volkswagens ID-familj av kommande elbilar är "Roomzz". Med en längd på fem meter ryms sju sittplatser i den rymliga kupén. 306 hk och fyrhjulsdrift – 4Motion – är också en del av paketet.

Förutom några "showdetaljer" – som de speciella dörrgångjärnen och frånvaron av B-stolpe – ser Volkswagen ID Roomzz seriemässig ut. Och det är nog ingen tillfällighet då Volkswagen utlovar serieproduktion av Roomzz redan 2021. Speciell vikt har lagts vid att få Roomzz aerodynamiskt effektiv, vilket sänker energiförbrukningen vid landsvägskörning.

Som övriga i ID-familjen bygger Roomzz på VW:s elektriska MEB-plattform, vilket innebär batteripaket i golvet och hjul som är utflyttade i varsitt hörn. De exakta yttermåtten är 4.915 millimeter i längd, 1.890 i bredd och en höjd på 1.760 millimeter. Axelavståndet är utsträckt till 2.965 millimeter – vilket är 192 millimeter längre än tidigare visade Crozz men 135 millimeter kortare än Buzz.

Batteripaketet på konceptbilen har en kapacitet på 82 kWh, vilket ska ge en räckvidd enligt WLTP-cykeln på upp till 450 kilometer. Batteriet kan snabbladdas med 150 kW, då kan man gå från noll till 80 procent laddningsgrad på 30 minuter.

Konceptbilen Volkswagen Roomzz är autonom på Level 4, vilket gör att ingen förarassistans behövs och då kan framstolarna vridas 25 grader. Även övriga stolar kan flyttas och justeras efter individuella önskemål.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här designen gillar jag – sätt den i serieproduktion!
Ja
62
34
Nej