Tesla ska uppdatera Model S och Model X – här är nyheterna som kan dyka upp

Nya uppgifter: Flera stora förändringar på gång.

Tesla ska uppdatera Model S och Model X – här är nyheterna som kan dyka upp

Tesla Model S visades för första gången 2008, och även om den fått ett ansiktslyft sedan dess med ny front börjar det bli dags för en uppdatering. Model X är nyare än så, men även den ska uppdateras och sedan ett tag tillbaka har det florerat olika uppgifter om vilka nyheter som kommer dyka upp.

Nya uppgifter till Electrek gör gällande att modellerna får tre stora uppdateringar – det är betydligt mer än många kanske hade trott. En anledning kan vara att leveranserna av Model S och X sjunkit ordentligt på sistone, kanske på grund av Model 3-utrullningen.

Nya elmotorer

Till att börja med ska elmotorerna i Model S och X uppgraderas med effektivare elmotorer. Det ska enligt uppgifterna avslöjas i koden för bilens mjukvara.

Motorerna blir av samma typ som i Model 3, och elmotorernas effektivitet ska öka från dagens 93 procent till 97 procent.

Uppdaterad interiör

Vissa älskar den avskalade interiören i Model S och X, medan andra avskyr den. Det har länge ryktats om en interiöruppgradering för modellerna, och en tanke är att exempelvis infotainmentsystemet blir liggande, som i Model 3, istället för stående.

Kanske kan vi också förvänta oss lite bättre kvalitetskänsla med annorlunda materialval.

Nytt och större batteri

Model S och Model X kan också få samma batterityp som den mindre Model 3, så kallade 2170-celler. Dessutom tyder uppgifterna på att batterikapaciteten blir högre än dagens 100 kWh. Det betyder längre räckvidd.

Det nya batteriet borde också kunna ta emot snabbladdning med samma effekt som Model 3 (250 kW) och laddas med CCS-kontakt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Om jag skulle fundera på att köpa en Tesla skulle jag vänta in de nya uppdateringarna.
Ja
492
48
Nej