Volvoägaren Geely visar Preface Concept Sedan – kommande elbil på CMA-plattform?

"Ett koncept" säger Geely, men nog ser det ut som en seriemässig modell. Gillar du Geelys nya design?

Volvoägaren Geely visar Preface Concept Sedan – kommande elbil på CMA-plattform?
Avsaknaden av B-stolpe är typiskt för konceptbilar. Men vad säger ni om designen?

Volvos ägare Geely Holding Group startade utvecklingsbolaget Cevt, "China Euro Vehicle Technology", som skapade den flexibla plattformen CMA, Compact Modular Architecture. Det är en teknisk arkitektur som alla Geely-företagen kan använda och först ut med denna plattform var Volvo XC40.

CMA-plattformen är grunden för Geely Preface Concept Sedan som just nu ställs ut på Shanghai Auto. Geely är ganska hemlighetsfulla med de tekniska detaljerna i konceptbilen, man säger till exempel ingenting om drivlinan. Gissningsvis är Preface Sedan en elbil, men det skulle också kunna vara en laddhybrid.

De speciella bakdörrarna och frånvaron av B-stolpe är typiskt för en konceptbil, liksom den speciella inredningen. Men håller man sig till karossplåten ser Geely Preface Sedan ganska seriemässig ut. Och kisar man lite med ögonen så finns det ett visst släktskap med nya Volvo S60.

Främsta uppgiften för Preface Concept Sedan är att visa upp Geelys vidareutvecklade designspråk "Expanding Cosmos". Målet är att skapa ett lyxigare, sportigare uttryck med ett större mått av premiumkänsla. Sedanmodeller är populära i Kina, vid sidan av suvarna.

I pressmeddelandet skriver Geely att man de närmaste två åren ska presentera flera exempel på de bilmodeller som är på väg. Vad tycker du om Geelys designspråk? Använd gasa/bromsa nedan för att visa vad du tycker.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar designen på Geely Preface Concept Sedan!
Ja
167
72
Nej