Tesla visar ny teknik till Autopilot – här är Elon Musks plan

Tesla visar ny teknik till Autopilot – här är Elon Musks plan

Tesla har haft en hel del motgångar med Autopilotsystemet de senaste åren. Förutom att företaget missat sin deadline när det gäller att åka från kust till kust i USA utan förarhjälp har Autopiloten flera gånger varit inblandad i olyckor.

Den kanske viktigaste anledningen till det är att många fortfarande uppfattar systemet som helt självkörande.

Vid ett särskilt event under natten mot tisdagen presenterade Elon Musk flera viktiga nyheter som ska lyfta Tesla Autopilot – och de presenterades vid ett väldigt lägligt tillfälle, nämligen bara några dagar innan Teslas delårsrapport ska presenteras.

Ny "centraldator"

Till att börja med får Teslas Autopilot ett nytt chip för den autonoma tekniken. Chippet utgör grunden i Teslas tredje version av hårdvaran som styr Autopilot. Tesla har utvecklat processorenheten själva, något som är ovanligt i bilbranschen. Tesla använder alltså inte teknik från företaget Nvidia som i tidigare versioner av Autopilotdatorn.

Model S och Model X som tillverkats sedan någon månad har redan fått tillgång till den nya datorn och Model 3 har fått tillgång till den sedan någon vecka. En del bilar som tillverkats tidigare än så kommer kunna uppgraderas med den nya hårdvaran, enligt Elon Musk.

"Robotaxi" på gång

Förutom att Teslaägarna kommer kunna köras med hjälp av Autopiloten har Elon Musk en vision om att Tesla ska bli ett slags "självkörande Uber" som plockar upp passagerare och kör dem dit de vill.

Enligt Teslachefen – som ju inte alltid håller vad han lovar – kan det här systemet lanseras redan nästa år med en mjukvaruuppdatering. Teslaägarna kan då låta sin bil "agera taxi" och tjäna pengar på det.

Systemet kallas Tesla Network och vi har hört Tesla prata om det tidigare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Tesla verkar ligga långt framme i utvecklingen när det gäller Autopilotsystemet.
Ja
125
13
Nej