Storförlust för Tesla under första kvartalet – backat mer än väntat

I slutet av 2018 gick Tesla mycket bra. Bilar levererades i rask takt och resultatet under det fjärde kvartalet visade en vinst på 139 miljoner dollar. Men det var då. Nu ser det lite annorlunda ut.

Tesla har släppt kvartalsrapporten för 2019 års första tre månader. Där framgår att Tesla gjort en förlust på 702 miljoner dollar under perioden januari till och med mars.

Att det skulle bli förlust under första kvartalet 2019 var något som både analytiker och Tesla själva hade räknat med. En förlust förutspås också för andra kvartalet, men skutan ska sedan vända till de tredje kvartalet i år, enligt både Tesla och marknadsanalytiker.

Även försäljningen gick sämre än väntat. Man sålde för 4,5 miljarder dollar, men hade räknat med att sälja för 4,84 miljarder dollar.

Teslas prognos för hela 2019 är att kunna leverera mellan 360.000 och 400.000 fordon till kunder står fast trots det svaga första kvartalet.

Tesla har inte givit något rakt entydigt svar på varför det gått sämre än väntat. Men att den senaste tidens prisjusteringar kan ha skapat en osäkerhet hos potentiella kunder och en sänkt leveranstakt nämns som några av orsakerna.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Tesla kommer vända till vinst i slutet av året.
Ja
147
121
Nej