Teslas smarta knep: Model 3 med bara 15 mils räckvidd

Teslas smarta knep: Model 3 med bara 15 mils räckvidd

Hur många elbilar som säljs beror ofta till stor del på hur starka incitament som finns. En rejäl elbilsbonus och möjlighet att köra i bussfilen är exempel på incitament som kan ge ordentlig skjuts i elbilsförsäljningen.

Det här är något som elbilstillverkarna måste förhålla sig till. Vi har bland annat sett hur Tesla "pressat in" Model S precis under gränsen för att få elbilsrabatt i Tyskland, och nu kommer en ny och nästan ännu mer kreativ lösning i Kanada, skriver Electrek.

Teslas bilar är egentligen för dyra för att få den kanadensiska elbilsbonusen på 5.000 dollar. Men nu kommer en ny version av Tesla Model 3 som klämmer sig in under gränsen på 45.000 dollar, och den får heller inte kosta mer än 55.000 dollar efter tillval.

Det finns bara en nackdel: räckvidden i denna Tesla Model 3 Standard Range är bara 15 mil. Jo, du läste rätt!

Tesla har dock en klurig idé för att kunna erbjuda längre räckvidd än så i praktiken. Vid sidan av denna Tesla Model 3 Standard Range finns en "Standard Range Plus"-variant med uppgiven räckvidd på knappt 39 mil enligt den amerikanska EPA-körcykeln. Den kostar 53.700 dollar, och eftersom den tekniskt sett räknas som ett tillval till grundmodellen Standard Range (utan "Plus") omfattas den av Kanadas elbilsrabatt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

15 mil skulle faktiskt räcka bra för mig, åtminstone till vardags.
Ja
315
202
Nej