Nya uppgifter: Volkswagen kan skrota ny elbilsplattform

Samtidigt ryktas det om att Bentley ska säljas och ersättas med något helt annat.

Nya uppgifter: Volkswagen kan skrota ny elbilsplattform

Volkswagenkoncernen har plöjt ned miljardbelopp i utvecklingen av elbilar, som nu börjar ta fart i och med att förhandsbokningarna av Volkswagen ID 3 öppnade.

Den bygger på VW-koncernens elbilsplattform MEB, som ska ligga till grund för en mängd elbilar under de kommande åren.

Men för modeller längre upp i märkeshierarkin, som Bentley och Porsche, skulle Volkswagen istället börja utveckla en annan plattform för eldrivna lyx- och sportbilar.

Så verkar det dock inte bli. Den nya eldrivna sportbilsplattformen som gick under namnet SPE kommer läggas ned, enligt uppgifter till tidningen Automobile.

Bentley på väg ut?

Nedläggningen hotar dock inte beslutet att elektrifiera Porsche 718 Boxster och Cayman, som vi skrev om för några veckor sedan.

I samma artikel kommer också Automobile med obekräftade uppgifter om att Volkswagen eventuellt kan komma att sälja Bentley och ersätta det brittiska lyxmärket med ett nytt elbilsmärke för unga stadsbor. Men det är alltså inte bekräftat.

Volkswagen är under hård press med omställningen till eldrift, särskilt med de höga bötesbeloppen för dieselskandalen. Därmed är det heller inte så konstigt att koncernen får dra ned på projekt som inte är lönsamma, eller sälja av varumärken.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Volkswagenkoncernen ska koncentrera sig på folkbilar, inte dyra sport- och lyxbilar!
Ja
424
104
Nej