Svenskt pris på Kia e-Soul – billigare än syskonet e-Niro

Svenskt pris på Kia e-Soul – billigare än syskonet e-Niro

Nu i helgen är det Sverigepremiär för Kias andra elbil e-Soul. Men redan nu kommunicerar Kia ut det svenska priset. En Kia e-Soul kostar från 433.900 kronor. Det är 11.000 kronor billigare än syskonet e-Niro som har ett frånpris på 444.900. 

e-Soul kommer med två utrustningsnivåer – Advance och Advance Plus. Det sistnämnda kostar 29.900 kronor extra, men för de pengarna får du bland annat helläderklädsel, head up-display och tvåfärgad exteriörfärg. Båda varianterna har ett ljudsystem från Harman Kardon.

Drivlinan med ett batteripaket på 64 kWh och en elmotor på 204 hästkrafter ärvs från e-Niro (och Hyundai Kona Electric). Den gör att Kia e-Soul är god för en 0 till 100-acceleration på 7,6 sekunder och en WLTP-räckvidd på 45,2 mil. Tre kilometer kortare än brorsan e-Niro.

Med CCS-snabbladdning kan batteriet laddas från 20 till 80 procent på cirka en timme och upprepade snabbladdningar görs möjligt genom ett vätskekylt laddningssystem.

Kia e-Soul blir också först ut med Kias Uvo Connect-system som gör att föraren kan koppla ihop sin mobiltelefon med bilen via en app. Från den appen kan sedan klimatanläggning kontrolleras, liksom schemaläggning av laddning.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer Kia e-Soul före Kia e-Niro.
Ja
158
101
Nej