Volkswagen ID 3 fick 10.000 bokningar på 24 timmar – och produktionen smyger igång i Zwickau

Intresset är mycket stort för Volkswagens elbil ID 3. Produktionen i Zwickau har redan smugit igång med 200 bilar. I sommar ska fabriken vara färdig och i höst startar den riktiga produktionen.

Volkswagen ID 3 fick 10.000 bokningar på 24 timmar – och produktionen smyger igång i Zwickau

De första 30.000 exemplaren av Volkswagens elbil ID 3 ska byggas i en specialversion, "1ST Special Edition". Under onsdag eftermiddag öppnade förhandsbokningen och den blev en succé – mer än 10.000 ID 3 blev beställda de första 24 timmarna.

Intresset för att boka en ID 3 1ST var så stort att Volkswagen fick tekniska belastningsbekymmer. Det ledde till lång väntan och avbrutna förhandsbokningar. En av våra läsare berättade att det tog två timmar att registrera sig och boka en bil. Alla som beställt bil sedan i onsdags kommer att få en bekräftelse via mail under fredagen.

Parallellt med dessa trevliga bekymmer för Volkswagen meddelar man att förberedelserna för produktionen av ID 3 i Zwickau går helt enligt plan. Fabriken ska enbart bygga elbilar och målet är att komma upp i en produktion på 330.000 bilar årligen. Av fabrikens 8.000 anställda har 2.800 börjat sin utbildning för att från och med i höst bygga elbilar.

Mer än 200 förseriebilar har redan byggts i Zwickau. Ungefär hälften av robotarna är på plats och lackeringsverkstaden byggs om. I sommar ska "bandet" vara klart och under hösten börjar produktionen och den stegvisa upptrappningen av tempot.

Den spektakulära VW-fabriken "Gläserne Manufaktur Dresden" ska också byggas om för att producera elbilar på MEB-plattform. Vilken modell som ska byggas där är ännu så länge en hemlighet. I Dresden byggdes tidigare VW Phaeton.

 

Volkswagens företagsledning, med vd:n Herbert Diess i spetsen (blå kavaj), har varit på besök i Zwickau för att med egna ögon se hur arbetet fortskrider.

Premiärvisning, utan kamouflage, blir det på Frankfurtsalongen i höst.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan tänka mig att äga en Volkswagen ID 3.
Ja
151
17
Nej