Northvolt och Scania i samarbete – satsning på battericeller för tunga fordon

Idag tillkännagavs ett nytt helsvenskt samarbete mellan lastbilstillverkaren Scania och batteritillverkaren Northvolt. Ett expertteam bestående av personer från båda företagen ska arbeta tillsammans i Northvolts...

Annons
Annons

Idag tillkännagavs ett nytt helsvenskt samarbete mellan lastbilstillverkaren Scania och batteritillverkaren Northvolt. Ett expertteam bestående av personer från båda företagen ska arbeta tillsammans i Northvolts forskningscenter i Västerås, med målet att utveckla battericeller som är optimerade för tunga fordon.

Företagen är också överens en överenskommelse om framtida inköp av battericeller. Dessutom gör Scania en investering på 10 miljoner euro i Northvolt.

Uppgifter till nyhetsbyrån Reuters gör också gällande att Scania har långt gångna planet på att gå in som delägare Northvolt, men det är inget som Scania eller Northvolt bekräftat.

Northvolts vd Peter Carlsson är såklart nöjd med att ett samarbete nu är inlett.

”Med Scanias stora kunnande om såväl produkterna som den kommersiella miljön i kombination med vår innovativa tillverkningsprocess är vi övertygade om att vi kan producera hållbara battericeller av högsta kvalitet för den krävande tunga fordonsmarknaden”, säger Peter Carlsson, Northvolts vd och grundare.

Annons
Annons
Rulla till toppen