VW-chefen: Tesla är pionjärer – men vi kommer vinna

Erkänner att Tesla drivit på utvecklingen hos den stora biljätten.

VW-chefen: Tesla är pionjärer – men vi kommer vinna

Volkswagens högsta chefer har haft en minst sagt tvådelad relation till Tesla. Den amerikanska uppstickaren fick först Volkswagen att gå ut med uttalanden om att "vi har förmågor Tesla inte har" och att VW-koncernens elbilar är "lika bra som Tesla – till halva priset".

Men på senare tid har VW-cheferna också erkänt att Tesla fick dem att tänka om, och det märks att märket satt eld i baken på utvecklingsteamet i Wolfsburg.

Nu har VW-chefen Herbert Diess intervjuats i en podcast hos tyska Die Welt, där han beskriver Tesla som "pionjärer" som driver på hela Volkswagenkoncernen.

"Jag hoppas Tesla överlever för de är förstås ett incitament för oss", säger Herbert Diess i podden.

Men inte heller den här gången kan han hålla sig från att hävda styrkan i VW-koncernen. Enligt VW-chefen har ett relativt litet och fokuserat företag som Tesla väldiga fördelar när det gäller snabbhet, batteriteknik och halvautonom teknik. Men Herbert Diess flikar samtidigt in att VW-koncernen också har sina fördelar.

"Vi är stora, vi är globala, och vi har också fördelar när det gäller uppskalning och att starta upp fabriker. Det här blir vår chans under de kommande åren. Vi kommer vinna."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är också övertygad om att Volkswagen kommer vinna elbilsracet.
Ja
177
223
Nej