Tesla uppdaterar Model S och Model X efter flera bränder

Tesla uppdaterar Model S och Model X efter flera bränder

Den senaste månaden har två uppmärksammade bränder i Teslabilar inträffat. I slutet av april skrev vi om en brand som spreds snabbt i ett parkeringsgarage, och som ledde till att Tesla skickade ett team med tekniker för att undersöka orsaken.

Sedan dess har också en Model S-brand i Hong Kong fått mycket uppmärksamhet, där bilen började brinna en halvtimme efter att ägaren laddat nästan fullt vid en Supercharger.

Nu väljer Tesla att skicka ut en mjukvaruuppdatering för att minska risken för den här typen av händelser. Mer specifikt är det systemet som sköter batteriets temperatur- och laddhantering som ska uppdateras.

"Även om brandincidenter med Teslabilar redan är extremt ovanliga och våra bilar löper tio gånger mindre risk att börja brinna än en bensinbil, tycker vi att rätt antal händelser att sikta mot är noll", skriver Tesla i ett uttalande.

Mjukvaruuppdateringen ska skickas ut via nätet till alla Model S och Model X i dagarna och även om målet alltså är att skydda batteriet för att minska brandrisken, är det fortfarande inte helt säkert att detta helt kommer lösa problemet som uppstod vid Hong Kong- eller Shanghaibränderna.

Tesla påpekar också att branden spred sig väldigt långsamt i bilens batteri, och det är så batteriet är konstruerat.

Model 3 omfattas inte av uppdateringen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag litar på Teslas uppgifter om att elbilar brinner mer sällan än bensinbilar.
Ja
293
98
Nej