Volkswagen planerar ny modell – kan bli Sverigefavorit

Volkswagen har precis öppnat förhandsbokningarna av elbilen ID 3. Senare ska den också följas av flera andra nya elbilar från VW-koncernen, bland annat flera suvar....

Annons
Annons

Volkswagen har precis öppnat förhandsbokningarna av elbilen ID 3. Senare ska den också följas av flera andra nya elbilar från VW-koncernen, bland annat flera suvar.

Men här i kombitokiga Sverige längtar förstås många efter en kombiversion av Volkswagen ID 3 – och nu kommer uppgifter om att en sådan övervägs av Volkswagen.

Enligt tidningen Autocar finns planer hos Volkswagen på en ny, eldriven kombimodell i ID-familjen. Den ska lanseras i nästa ”våg” av ID-modeller, som dyker upp först 2022–23.

Med tanke på hur mycket försäljningen av suvar ökar är det inte konstigt att Volkswagen väljer att koncentrera sig på just eldrivna suvar före kombimodeller, men senare kommer det bli viktigt att också lansera elkombibilar för att fler ska kunna ställa om till eldrift.

Kombimodeller är i princip bara populära i Europa medan suvar och crossovermodeller säljer bra både i Europa, USA och Kina.

Annons
Annons
Rulla till toppen