Mercedes underliga knep: Gör EQC till det ”billiga” alternativet till Audi och Tesla

Mercedes underliga knep: Gör EQC till det ”billiga” alternativet till Audi och Tesla

Konkurrensen hårdnar på elsuvmarknaden, framför allt i premiumskiktet. Mercedes tar därför till en lite udda metod för att få köpare att välja EQC istället för någon av rivalerna Audi e-tron eller Tesla Model X.

Genom att skala bort en del premiumutrustning, exempelvis adaptiv luftfjädring, har Mercedes lyckats få ner priset exklusive skatt på ECQ till under 60.000 euro, vilket ger den rätt till bonus i Tyskland – och ett försprång mot Audi e-tron och Tesla Model X.

Den kundgrupp som Mercedes säger sig sikta på med EQC, är kunder som fram tills nu kört fossildriven bil, men som vill byta till eldrift. Dessutom tror Mercedes att många kommer köpa en EQC som andrabil. 

"Vi förväntar oss att ett stort antal EQC-köpare, ungefär hälften, kommer köpa den som en andrabil, säger Jörg Heinermann, chef för försäljning och marknadsföring på Mercedes. 

I Sverige kostar Mercedes EQC från 798.900 kronor. Audi e-tron kostar från 885.000 kronor och för att lägga vantarna på en Tesla Model X får man hosta upp från 923.000 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer Mercedes EQC före Audi e-tron och Tesla Model X.
Ja
177
105
Nej