Tesla Model 3 och Audi e-tron i snabbladdningsrace – här är vinnaren

Inte längre bara Tesla som tar riktigt snabb laddning på allvar.

Tesla Model 3 och Audi e-tron i snabbladdningsrace – här är vinnaren

Med en mjukvaruuppdatering kommer Teslas "folkelbil" Model 3 klara snabbladdning på upp till 250 kW. Men nuförtiden är det inte alls bara Tesla som tar snabbladdning på allvar.

En av de tuffaste utmanarna när det gäller kvick elbilsladdning är Volkswagenkoncernen. Tillsammans med flera andra biljättar bygger VW ett snabbladdningsnätverk som på sikt ska klara upp till 350 kW.

Idag finns dock inga elbilar som klarar den laddhastigheten, men Audi e-tron fixar i alla fall 150 kW och dessutom under ganska lång tid – laddeffekten avtar alltså inte så mycket under tiden bilen laddas.

Eftersom både Tesla Model 3 och Audi e-tron kan snabbladdas med CCS-kontakt har en Youtubeanvändare satt ihop ett intressant test.

Testet visar att det bara är mellan ungefär 10 och 40 procent som Teslan befinner sig "norr om 180 kW" – därefter avtar laddeffekten. Att ladda från 5 till 40 procent tar knappt tio minuter och det räcker i det här fallet för ungefär 19 mils körning.

Vinnaren i det här testet om vi bara tittar på laddhastighet blir Audi e-tron eftersom den laddat klart först. Men när Teslan är klar har den ungefär 50 procent mer räckvidd. Båda två kommer till 80 procent samtidigt men då kan Audin köras 26 mil, medan Teslan fixar 42 mil.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Om jag körde elbil skulle jag snabbladda ofta.
Ja
103
181
Nej