Premiär för nya Renault Zoe – med 39 mils räckvidd

Premiär för nya Renault Zoe – med 39 mils räckvidd

Sju år har gått sedan Renault Zoe såg dagens ljus första gången, och i enlighet med bilvärldens praxis är det således dags för en helt ny version av den välsäljande fransosen.

De viktiga nyheterna först: Ett litiumjonbatteripaket på 52 kWh vilket räcker till en WLTP-räckvidd på 39 mil. Kopplad till batteriet är en elmotor med en toppeffekt på 136 hästar (100kW). Invändigt får nya Zoe en betydligt modernare framtoning med den centralt placerade 9,3-tums touchskärmen som kronan på verket.

Utöver den ovan nämnda skärmen säger sig Renault ha jobbat väldigt mycket med den upplevda kvaliteten i kupén, framför allt materialen på beröringsytorna – en punkt som det fanns en del förbättringspotential på i den utgångende modellen. Instrumentpanelen är klädd i ett 100 procent återvunnet tyg som också återfinns i sätesklädseln.

Dessutom erbjuds också trådlös mobil-laddning via induktion.

Renault menar att nya Zoe är bättre lämpad för långresor genom att den tar emot snabbladdning via CCS-kontakt på upp till 50 kW – vilket ska ge 15 mils körning på 30 minuter laddning. Dessutom kan nya Zoe ladda med upp till 22 kW växelström – vilket översätts till 12,5 mil räckvidd i timmen, enligt Renault.

Med en 7 kW Wallbox installerad hemma laddar Zoe från helt tomt till helt fullt på 9 timmar och 25 minuter.

Motorn ger som sagt 136 hästar, och vridmomentet ligger på 245 Nm, vilket ger en 0-100-tid på "under 10 sekunder" och en toppfart på 140 km/h. Nya Zoe kommer också med ett mindre motoralternativ på 110 hästar, den motor som var toppversionen i den utgående modellen.

Med nya Zoe lanserar Renault också appen My Renault där föraren bland annat kan se batteriprocent och förprogrammera klimatanläggningen i bilen. Säkerhetsmässigt får nya Zoe bland annat vingelvarning (filhållningsassistans), automatisk nödbroms som standard.

Säljstart för Zoe i Sverige blir i slutet på oktober.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Renault verkar helt rätt ute med nya Zoe!
Ja
235
8
Nej