BMW ska tvinga laddhybrider att gå på el i vissa områden

BMW ska tvinga laddhybrider att gå på el i vissa områden

BMW:s laddhybrider standardutrustas med ett system som automatiskt slår över drivningen till ren eldrift när bilen körs i utsläppsfria miljözoner. Funktionen som kallas eDrive Zones använder sig av gps och geofencing för att hålla koll på mljözonerna och när bilen befinner sig i dessa. Systemet är tvingande och kan inte påverkas av föraren.

Med funktionen som införs på årsmodell 2020 hoppas BMW att deras laddhybrider ska få samma tillträde till utsläppsfria miljözoner som hel-elektriska bilar. Om de lyckas övertyga myndigheterna och i så fall vilka städer det kan införas i återstår dock att se.

För att uppmuntra laddhybridägare att köra sina bilar mer på el inför BMW även en tävling där de premierar elanvändning och laddning via högeffektladdare. Ju fler kilometer som körs på enbart el och ju mer laddning via extern laddare desto högre poäng. De intjänade poängen kan sedan användas till olika former av förmåner som gratis laddning och fri parkering. 

I tävlingen kommer deltagarna även att kunna tävla mot varandra. I de undersökningar som BMW genomfört var det just jämförelsen mot andra personer som främst kickade igång tävlingslusten hos deltagarna och inte eventuella monetära belöningar.

Genom tävlingen som kallas BMW Points vill BMW på ett lekfullt sätt få bilägarna att verkligen utnyttja laddhybridernas alla tekniska fördelar fullt ut och inte bara för dess skattefördelar.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ska laddhybrider som framförs elektriskt ha tillträde till utsläppsfria mljözoner?
Ja
25
13
Nej