Tesla har hittat orsaken till garagebranden: Inget systemfel

I slutet på april i år rapporterade vi om en Tesla Model S som hastigt, nästan på ett explosionsartat sätt, började brinna i ett parkeringsgarage i...

Annons
Annons

I slutet på april i år rapporterade vi om en Tesla Model S som hastigt, nästan på ett explosionsartat sätt, började brinna i ett parkeringsgarage i Shanghai. Tesla har nu utrett händelsen och kommit fram till vad som hände, det rapporterar electrek.

Branden startade i en batterimodul långt fram i bilen och sedan problemet identifierats har Tesla släppt en mjukvaruuppdatering för Model S och Model X som ska skydda mot att liknande händelser sker i framtiden. Denna uppdateringar ska förbättra temperaturregleringen i batteriet.

Utredningen visar också att branden inte berodde på någon komponent eller funktion som finns i alla bilar, utan att problemet fanns i den specifika bilens batteri.

Även om orsaken till branden nu är utredd och själva starten till branden är identifierad, så ger Tesla inget svar på varför det började brinna. Utan alltså bara att branden kan skyllas på en defekt batterimodul och inget generellt systemfel.

I samband med att Tesla offentliggör detta passar man också på att poängtera att elbilar har 10 gånger längre risk att fatta eld än en förbränningsbil. En uttalande Tesla brukar göra i samband med bränder.

”Även om bränder i Teslor redan idag är extremt sällsynta och våra bilar har tio gånger lägre risk att börja brinna än en bensinbil, så är vår ambition att ha noll incidenter”, säger en talesperson för Tesla.

 

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen