Så mycket kostar ”nya” Volkswagen Passat GTE

Uppdaterade versionen får längre räckvidd – och blir billigare än Volvo.

Annons
Annons

För några veckor sedan släppte Volkswagen de svenska priserna för den uppdaterade versionen av storsäljaren Passat. Nu får vi också veta vad laddhybriden Passat GTE ska kosta, och den går loss på 448.500 kronor.

Kombiversionen Volkswagen Passat GTE Sportscombi som de flesta lär välja kostar 458.500 kronor.

Den blir därmed något dyrare än konkurrenten Kia Optima Sportswagon, som kostar knappt 43.000 kronor mindre i basutförande. Även suven Mitsubishi Outlander PHEV är billigare – instegsversionen av den är knappt 60.000 kronor billigare.

Volvo är dyrare

Volvos laddhybrider är däremot dyrare: V90 T8 Twin Engine kostar drygt 100.000 kronor mer än Passat GTE och V60 T6 Twin Engine är 36.000 kronor dyrare i basutförande.

Passaten ligger dock på ungefär samma nivå som Mercedes nya dieselladdhybrid C 300 de.

Längre räckvidd – men oklar leveranstid

Volkswagen Passat GTE får lite längre räckvidd jämfört med den tidigare versionen. Nu klarar kombiversionen 5,5 mil på eldrift enligt den hårdare WLTP-körcykeln.

Köpare som förbokar ett exemplar idag (kostnadsfritt) ”garanteras en tidig produktion”, skriver Volkswagen i pressmeddelandet, men exakt vad det innebär är än så länge oklart. Det största problemet med den tidigare modellen var att väntetiderna var extremt långa och att modellen senare sålde slut helt, så alla som ville ha en skrevs istället upp på väntelista till den uppdaterade versionen.

Så mycket kostar
Så mycket kostar
Så mycket kostar
Så mycket kostar
Annons
Annons
Rulla till toppen