Tesla Model 3 får toppbetyg i Euro NCAP

Tesla Model 3 har blivit krocktestad av Euro NCAP – och klarat det med den äran. Så pass bra till och med, att den slår...

Annons
Annons

Tesla Model 3 har blivit krocktestad av Euro NCAP – och klarat det med den äran. Så pass bra till och med, att den slår Volvo V/S60 på fingrarna.

Att Model 3 skulle prestera bra är ingen överraskning eftersom den visat väldigt goda resultat i den amerikanska motsvarigheten till Euro NCAP, i krocktestet som utförs av NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Men nu har den alltså fått fem stjärnor i Euro NCAP med samma eller bättre betyg i alla delmoment än Volvo V/S60. Framför allt är det i delmomentet ”Förarstödsystem” som Model 3 presterar bättre än Volvo.

Tesla Model 3 fick ett betyg på 94 procent i den kategorin, medan Volvo V/S60 fick 76 procent. I alla övriga delmoment var det dött lopp, förutom i ”Skydd av barn” där Model 3 fick två procent bättre betyg än V/S60.

Euro NCAP är speciellt imponerade av Tesla Model 3:s förarstödssystem. 

”Resultatet i testerna av förarstödssystem är särskilt imponerande, tack vare utomordentliga assistanssystem som filhållingsassistans, hastighetsassistans och autobroms. Teslas resultat på 94 procent är det bästa hittills testats hos Euro NCAP”, skriver Euro NCAP i ett pressmeddelande.

Tesla Model 3 får toppbetyg i Euro NCAP
Tesla Model 3 får toppbetyg i Euro NCAP
Annons
Annons
Rulla till toppen