Volvos ellastbilar ska drivas av batterier från Samsung

Volvokoncernen har ingått en strategisk allians med den sydkoreanska teknikjätten Samsung SDI för att utveckla batterier till Volvos elektriska lastbilar. Samarbetet omfattar gemensam utveckling av batteripaket som är speciellt anpassade...

Annons
Annons

Volvokoncernen har ingått en strategisk allians med den sydkoreanska teknikjätten Samsung SDI för att utveckla batterier till Volvos elektriska lastbilar. Samarbetet omfattar gemensam utveckling av batteripaket som är speciellt anpassade för Volvos ellastbilar. Samsung SDI ska tillhandahålla battericeller och moduler som sedan monteras i Volvos produktion av elektrifierade lastbilar. 

”Vi välkomnar den expertis som Samsung SDI bidrar med till Volvokoncernen. Genom att använda Samsungs omfattande kunskap kring batteriteknik stärker vi ytterligare vår redan avancerade elektromobilitetsteknik”, säger Andrea Fuder, inköpschef för Volvokoncernen.

Volvo levererade tidigare i år sina första två ellastbilar av modellen Volvo FL Electric. De två lastbilarna, en sopbil och en distributionslastbil, ingår i en förserie som utvecklats i samverkan med utvalda företag. Serietillverkning av Volvo FL Electric och den kraftigare Volvo FE Electric kommer att påbörjas i liten skala under andra halvåret 2019.

Volvos ellastbilar ska drivas av batterier från Samsung
Annons
Annons
Rulla till toppen