Teslas nya mjukvara V10 har bättre Autopilot och möjlighet att strömma film

En ny version av Teslas mjukvara är på gång i augusti. Elon Musk har varit ivrig i sitt twittrande och avslöjat en del av de...

Annons
Annons

En ny version av Teslas mjukvara är på gång i augusti. Elon Musk har varit ivrig i sitt twittrande och avslöjat en del av de nya funktionerna som kommer med version 10.

I nya versionen ligger mycket av fokus på personlig underhållning. Det kommer fler spel och det ska nu ges möjlighet att streama både Youtube och Netflix via bilens skärmar och ljudsystem.

Den nya filmvisningsfunktionen ska enligt Musk ge en biolik känsla genom bilens stora skärm och massiva surroundljud från 14 högtalare. Streamingen ska endast tillåtas när bilen står parkerad och är tänkt att underhålla i väntan på att bilen laddas. Musk har dock sagt att när de helt självkörande funktionerna blir godkända av myndighetern framöver kommer det även gå att titta på film när bilen rullar.

V10 kommer även innehålla en uppdaterad Autopilot och parkeringsassistenten Smart Summon. Det visuella trafikskyltavläsningssystemet ska med V10 bli bättre på att tolka hastighetskyltar och trafikljus. Den som har behovet av att kunna läsa och skicka Sms bakom ratten kan nu göra det genom röststyrning. Slutligen innehåller V10 en helt ny funktion kallad Joe Mode som ska göra det möjligt att minska ljudnivån från bilens olika varningsystem, som enligt vissa Teslaägare varit allt för högljudda och störande tidigare.

För att ta del av samtliga nya funktioner i V10 krävs att bilen har utrustningspaketet Premium Connectivity.

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen