Fresco Motors – ny elbilstillverkare från Norge

Fresco Motors – ny elbilstillverkare från Norge

Att Norge går i bräschen för elbilsomställning i världen är obestridbart och har så varit under ett flertal år. Trots det har det inte funnits många norska elbilstillverkare på marknaden – fram tills nu.

Fresco Motors heter det norska startupföretaget som på sin hemsida publicerat bilder och information om en framtida modell med namnet Fresco Reverie. Och redan nu finns möjligheten för en spekulant att reservera ett exemplar.

Trots att det inte finns en fungerande fysisk prototyp ännu, så släpper ändå Fresco en hel del information om Reverie. Storleksmässigt kilar den in sig mellan Tesla Model 3 och Tesla Model S (en jämförelse som nästan är omöjlig att inte göra med tanke på hur lik Fresco Reverie är Model S).

Annars utlovar Fresco Motors lång räckvidd (utan att ange någon siffra), snabb acceleration (0 – 100 km/h på två sekunder) och hög toppfart (300 km/h).

Dessutom dinglar man med trådlös laddning och portabelt batteri som ska fungera på samma sätt som en extra dunk bränsle. 

"Det är vanligt bland förbränningsbilsägare att ha dunkar med extra bränsle. Varför ska inte elblisägare kunna ha detsamma?", skriver Fresco Motors på sin hemsida. 

Drivlinan ska bestå av en induktiv elmotor kopplad till en, för elbilar ovanlig, fyrstegad växellåda med "overdrive."

Så stor blir Fresco Reverie:

• Längd: 4.807 millimeter.

• Bredd: 2.226 millimeter.

• Höjd: 1.401 millimeter.

• Axelavstånd: 2.746 millimeter.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ja, en sån här måste man ju reservera.
Ja
95
181
Nej