Hyundai utvecklar elektrisk tävlingsbil

Hyundai utvecklar elektrisk tävlingsbil

Hyundai Motorsport har tagit fram en ny elektrisk tävlingsbil. Enligt företaget kommer intåget i den elektiska motorsporten innebära en helt ny era för Hyundais tävlingsverksamhet. 

Den nya bilen har utvecklats och byggts vid Hyundai Motorsports huvudkontor i Alzenau i Tyskland. Vilken typ av bil eller i vilken klass den ska gå i avslöjas inte än. Avtäckning kommer att ske på bilsalongen i Frankfurt den 10 september. 

Hyundai bjuder dock på ett litet smakprov i form av en video där något racingaktigt döljer sig under ett skynke och som är inkopplat med elsladd i väggen. Videon avslöjar inte så mycket mer än att det i alla fall inte rör sig om någon Formel-bil. Siluetten av den dolda bilen påminner mer om en halvkombi av typen i20 eller i30. Det tyder på att det kan vara en bil för ETCR, elektrisk standardvagnsracing, som drar igång 2020. Eller kanske för elektrisk rallycross som är tänk att starta 2021.  

Hyundai är idag involverade i motorsport genom sitt deltagande i Rally VM. Företaget har varit med sedan 2012 och leder för närvarande mästerskapet med sin modell i20 WRC.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Elektrisk racing är framtiden.
Ja
10
1
Nej