Eldrivna hyperbilar står som spön i backen – här är Karma SC1

Eldrivna hyperbilar står som spön i backen – här är Karma SC1

Ni kommer ihåg Fisker Karma – den amerikanska laddhybriden som byggdes i Finland och som hade en intressant design. Den modellen levde ett antal år, sedan blev det ganska tyst från Fisker. Detta för att Fiskers batterileverantör A123 Systems gick i konkurs 2012.

A123 Systems konkursbo köptes av kinesiska Wanxiang Group, som sedan 2014 också lade vantarna på vad som var kvar av Fisker Automotive. 

2016 ändrades namnet till Karma Automotive och laddhybriden Karma Revero lanserades. En modell som är en uppdaterad version av Fisker Karma. 

Nu är Karma Automotive på gång med en ny modell (som fortfarande bara är ett koncept) – en helelektrisk hyperbil med arbetsnamnet SC1 Vision Concept. 

Det första man slås av med SC1 är de enorma dörrarna som öppnas uppåt på Koenigseggmanér, den långa motorhuven och den extremt höga midjelinjen. Produktionsbilen blir säkerligen aningen nedtonad – men låt oss hoppas att Karma vågar löpa linan ut.

Ingenting om bilens drivlina är avslöjat, förutom att den är helt elektrisk. Vi vet heller inte när produktionsversionen av SC1 är redo för att se dagens ljus, men det dröjer nog ett tag.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar dörrarna.
Ja
9
8
Nej