Northvolts offensiv: Ska anställa 2.500 personer

Flera har redan flyttat till Sverige från Asien.

Northvolts offensiv: Ska anställa 2.500 personer

Northvolt har kört igång en stor offensiv för att rekrytera totalt 2.500 personer till batterifabriken i Skellefteå fram till 2025.

Den innehåller bland annat en informationsturné på Arbetsförmedlingens kontor runt om i landet och att Northvolt även försöker rekrytera experter från hela världen, men framför allt är det kvalificerade industrijobb som fabriken behöver.

"De flesta kommer att arbeta på produktionsgolvet i roller som operatörer och materielhanterare, men det behövs också underhållspersonal, processingenjörer och administrativ personal", skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande, där du också kan läsa mer om turnén.

I år kommer dock de flesta av Northvolts rekryteringar ske i utvecklingslabbet i Västerås. Det ska till exempel användas för att ta fram olika batterikemier.

I Västerås är det olika typer av ingenjörer samt operatörer, skiftledare, logistikpersonal och produktionsplanerare som behövs, säger Northvolts presschef Jesper Wigardt till Ny Teknik.

Redan idag är 35 nationaliteter representerade på Northvolt och när det gäller celldesignteamet har de flesta flyttat till Sverige från Japan eller Sydkorea.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är övertygad om att Northvolt kommer lyckas.
Ja
161
12
Nej