Jaguars nya knep – rabatt för Teslaägare

Jaguar har haft svårt att sälja I-Pace på amerikansk mark. Faktum är att det varit en försäljningsmässig flopp, med endast 217 enheter sålda. Det är...

Annons
Annons

Jaguar har haft svårt att sälja I-Pace på amerikansk mark. Faktum är att det varit en försäljningsmässig flopp, med endast 217 enheter sålda. Det är såklart en siffra som Jaguar inte är nöjd med. Därför försöker man nu med en något okonventionell metod för att få fart på försäljningen – rabatt till Teslaägare. 

Personer som äger en Tesla eller bor i ett hushåll där det finns en Tesla får nu 3.000 dollar i rabatt om de köper en Jaguar I-Pace innan sista september. Det enda Jaguar kräver är ett registreringsbevis som visar på ägandet av en Tesla.

Den nya rabatten kan kombineras med andra rabatter på 5.000 dollar hos de amerikanska Jaguar-handlarna och ytterligare 7.000 dollar i elbilsbonus – vilket kanske gör att några nu väljer att vända blickarna mot Jaguar I-Pace.

Någon liknande kan vi inte vänta oss i Sverige, meddelar Jaguar Land Rover i ett mail till Recharge. Faktum är att det i Sverige, till dags dato, har sålts 216 Jaguar I-Pace. Alltså bara en färre än i USA, som ju är en avsevärt mycket större marknad.

Annons
Annons
Rulla till toppen