Nya uppgifter som dementeras av Volkswagen: Vill köpa in sig i Tesla

Men inte helt enkelt att få med sig dominerande ägarna.

Nya uppgifter som dementeras av Volkswagen: Vill köpa in sig i Tesla

Volkswagens högsta chef Herbert Diess har planer på att gå in i Tesla, uppger interna källor för tyska tidningen Manager Magazin.

Enligt uppgifterna skulle Herbert Diess köpa en andel i Tesla omgående om han kunde – men då gäller det att få godkänt av Volkswagenkoncernens dominerande ägare, och det kan vara lättare sagt än gjort.

Det Volkswagen främst verkar vilja komma åt är Teslas kompetens när det gäller batterier och mjukvara. Att köpa hela Tesla – som nu har en marknadsvärdering på 390 miljarder kronor – är dock "nästan omöjligt" för Volkswagen.

Volkswagen har flera gånger hamnat i hetluften för olika uttalanden om Tesla som gjorts av höga chefer. Herbert Diess har bland annat sagt att Volkswagen "kommer vinna" över Tesla, att VW-koncernen "har förmågor Tesla inte har", att VW:s elbilar kommer kosta hälften så mycket som Teslas och kritiserat Teslas sociala ansvarstagande.

Men VW-cheferna har också erkänt att Tesla fick dem att tänka om, och Herbert Diess har sagt att han "hoppas Tesla överlever".

Uppdatering 19.00: Volkswagen har gått ut och dementerat att det skulle vara något bud på gång. Volkswagen kallar uppgifterna för "ogrundade spekulationer".

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut Volkswagen ska gå in i Tesla.
Ja
110
122
Nej