Volkswagens kan inte sluta med ”Bubblan” – nu som elbil

Volkswagens partner eClassics har fått i uppdrag att elkonvertera gamla Bubblor – med Volkswagen originaldelar.  Tekniskt sett kommer den konverterade Bubblan vara lik den nya...

Annons
Annons

Volkswagens partner eClassics har fått i uppdrag att elkonvertera gamla Bubblor – med Volkswagen originaldelar. 

Tekniskt sett kommer den konverterade Bubblan vara lik den nya Volkswagen e-up! som den bland annat ärver elmotorn av. En motor som ger 82 hästar i maxeffekt. Även om det inte låter så skräckinjagande med dagens standard så är det ganska mycket mer än vad Bubblan har original, varför eClassics också utför byter ut bromsarna och förstärker chassit.

Batteripaketen är av litiumjontyp, 36,8 kWh stort och räckvidden uppges vara omkring 20 mil. Accelerationsprestandan kanske är blixtrande, men ändå kvick. 0–50 km/h på under 4 sekunder (BMW i3 gör den sprinten på 3 sekunder blankt) och 0–80 km/h på strax över 8 sekunder. Någon 0–100 km/h-tid uppger Volkswagen inte, men toppfarten är 150 km/h.

Enligt Thomas Schmall, styrelsemedlem i Volkswagen Group Components kan fler klassiska bilar komma att elkonverteras i framtiden.

”Vi har redan inlett ett samarbete för att förbereda en plattform för ’Folkabussen’. En e-Porsche 356 kan också tänkas framöver”, säger Thomas Schmall.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen