Beskedet: Hyundai och Kia ansluter sig till Ionity

Beskedet: Hyundai och Kia ansluter sig till Ionity

Idag kom beskedet att Hyundai Motor Group, där både Hyundai och Kia ingår, köper in sig i Ionity. Man blir därmed den femte kuggen i laddinfrastruktur-samarbetet Ionity, som startades av Volkswagen AG, BMW Group, Daimler AG och Ford Motor Company.

Ionitys mission är att göra långresor med elbil möjligt i hela Europa. I det arbetet kommer Huyndai Motor Groups internationella rutin vara till stor hjälp för samarbetet. 

"Huyndai Motor Group kommer tillföra betydande internationell erfarenhet och kunnande tillsammans med ett fullt strategiskt engagemang i e-mobilitet. Att nya investerare kommer till Ionity är en tydlig signal på att på att det jobb som vårt unga företag har gjort redan bär frukt", säger Ionitys vd Michael Hajesch.

Från Hyundai Motor Groups håll är man också nöjda med det nya samarbetet.

"Jag är säker på att vårt arbete med Ionity öppnar upp för en ny era av snabbladdning, som för kunderna blir både smidigare och lättare än att tanka, säger Thomas Schemera, vice vd och produkchef på Hyundai Motor Group.

I dagsläget har Ionity 138 fungerande laddstationer, utspridda på 14 länder, och ytterligare 60 som håller på att byggas. I Sverige finns 9 aktiva Ionity-stationer och 4 som byggs i detta nu.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill se fler liknande samarbeten över "märkesgränserna" som förbättrar för oss bilister.
Ja
138
5
Nej