Circle K lanserar egna snabbladdare – ska bli störst i Sverige

Drivmedelskedjan Circle K har i dagsläget snabbladdningssamarbete med Ionity och Bee Charging. Siktet är nu inställt på att blir störst Sverige på snabbladdning – därför byggs nu laddare under Circle K-flagg.

"Vi vill vara det självklara valet längs vägen för Sveriges elbilister. Vi tror på elbilens framtid och vill underlätta för snabb och enkel laddning. Därför genomför vi nu en stor satsning på el. Vår ambition är att bli störst i Sverige", säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K Sverige.

Först ut med Circle K-snabbladdare är stationen i Flädie, strax utanför Lund. Där finns nu fyra laddstationer – två med en effekt på 50 kW och två med 150 kW. I slutet av året räknar Circle K med att ha totalt 120 snabbladdare (76 av dessa ska vara supersnabbladdare) på över 50 stationer runt om i landet – som alla laddar med grön el. 

De laddare som nu tas i bruk i Sverige är ett resultat av tester som genomförts i Circle K:s norska testlabb. Där pågår också ett utvecklingsarbete med laddare som ska kunna installeras i hemmet eller på arbetsplatser. Något som Circle K kan lansera i Sverige på sikt.

"Det är otroligt spännande att vi har etablerat ett team som under eget varumärke kan utveckla produkter och tjänster för elbilskunden. Nu testar vi i Norge och vi ser stor potential i att lansera dessa initiativ även på den svenska marknaden", säger Håkon Stiksrud, Senior Director E-Mobility Europa.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Fler mackar borde ta efter!
Ja
108
5
Nej