Honda e är dyrare än Volkswagen ID 3

När vi körde Honda e tidigare i år beskrev vi den som en ”otroligt smidig” stadsbil som ger sin förare mycket körglädje i ett litet...

Annons
Annons

När vi körde Honda e tidigare i år beskrev vi den som en ”otroligt smidig” stadsbil som ger sin förare mycket körglädje i ett litet format – men en lika ”liten” räckvidd på bara 20 mil.

I samband med officiella premiären på Frankfurtmässan har Honda släppt de svenska priserna på e – som är allt annat än litet (precis som Honda själv har sagt). 

Honda e kostar från 370.200 kronor – 20.200 kronor mer än Volkswagens ”folkelbil” ID 3 som hade premiär igår. Vill man addera lite lull-lull kan man välja Honda e Advance, men då kryper priset upp till nära 400.000 kronor – närmare bestämt 399.950 kronor.

Dessutom meddelar Honda att Honda e Advance ska gå att privatleasa för 4.495 kronor per månad.

Är man någon av de 40.000 som förhandsbokat en Honda e så blir man inbjuden till sin lokala Honda-återförsäljare för att bekräfta sin beställning. Har man precis nu fattat tycke för Honda e får man hålla sig till 12 september då möjligheten till beställning öppnar. Leveranserna planerade till nästa sommar.

Annons
Annons
Rulla till toppen